Esse församlingshem

KOM MED!

Kom med!

Du är varmt välkommen med i församlingens verksamhet! I Esse församling firas gudstjänst varje söndag, och flera olika grupper samlas regelbundet under terminerna.

Prepkurs inför äktenskap

Bröllop - hur funkar det sen?!

Kurs för nyvigda och par i vigseltankar en Prepkurs inför äktenskap hålls på Merilä lägergård en gång per år. .

Ni lär er om kommunikation, att lösa konflikter, att leva med olikheter och att upptäcka kärleksspråken. Kursen är en fin förlovningspresent eller julklapp till unga par! Kursen består av föredrag och meningsfulla övningar och samtal tillsammans med din partner.

Konceptet för kursen kommer från England, där den kallas the Marriage Preparation Course. Kursen har blivit populär över hela världen. Kursen passar för unga par i olika åldrar, nyförlovande och par med planer för bröllop och för nygifta. Nästa kurs hålls 3-5.1.2020. Du kan anmäla dig här.

Programmet kan du läsa via följande länk.

Resurspersoner: Mathias och Tanja Forsblom, Emilia och Anders Holmberg, Torbjörn och Sara Sandell.

VI BYGGER VÅR FÖRSAMLING TILLSAMMANS

Är du intresserad av att kanske vara med och utveckla något område av församlingens verksamhet? Alla idéer är värdefulla och tillsammans kan vi göra mycket i vår församling!

I församlingen finns flera olika verksamhetsområden, t.ex. gudstjänster, ungdomsverksamhet, barnverksamhet, musik, diakoni, information, ljud och bild, smågrupper, förbönstjänst, fastigheter och gravgård, ekonomi, talkosamlingar...

Om du vill dela med dig av tankar och idéer finns här en blankett som du kan titta närmare på och gärna fylla i!